Konst och skådespeleri

Konsten

Min konstnärsbana började på 60-talet, då jag arbetade på Stockholms Stadsteater som scensnickare. Jag ville utbilda mig till scenograf och lyckades ta mig in på Konstfack 1968, på linjen för "Dekorativ målning" som  efter studentrevolten döptes om till "Bild och Miljö".
Mitt huvudsakliga bildskapande har varit traditionellt landskapsmåleri,  mest akvarell och tecknat, men på senare år även en del i oljefärg. Mitt huvudsakliga bildskapande i dag sker dock inom fotosektorn, med publiceringar av enstaka bilder eller bildspel på nätet.
Jag är sedan 1973  medlem av "Roslagens Konstnärsgille".Måleri

Under senare år har jag främst målat i olja.

       Såld
Klimpfjäll   Olja                                       Etnografiska på Skeppsholmen  Olja

       
Gamla Grisslehamn  Olja                          Skeppsholmen  Olja


Vatten vid Klimpfjäll   Olja


Bodar på Svartlöga  Olja


Den röda ladan   Olja

    Bland det jag åstadkommit som konstnär finns så skilda saker som färgsättningen av bostadsområdet Andersberg i Gävle på 1970-talet och medicinska illustrationer i uppslagsverket MEDIA.


Bostadsområdet Andersberg


Skådespeleriet

Redan som barn gillade jag att spela apa inför publik. Vi gjorde teaterförestäl-lningar i en av sädeslårarna uppe på laduvinden, dit föräldrarna fick ta sig upp för att se vad vi hittat på. Där uppträdde jag bl.a. som "den fantastiske ishockey-spelaren Johan Sebastian Bach"! I skolan spelade vi också teater, då vi hade en ambitiös och intresserad lärarinna, fröken Pettersson.


Här spelar jag mjölnaren, med mössan i hand på besök hos storbonden.

På 60-talet arbetade jag sedan några år som scensnickare Stockholms Stadsteater och började på kvällarna utbilda mig till skådespelare på ABF:s teaterskola. Undervisningen fyllde tre kvällar i veckan, plus fäktning på lördagarna. Vi fick en mångsidig träning för olika sceniska uttryck. Samtidigt var jag verksam inom Studentteatern, som senare förvandlades till Teater 9. Där kom jag mest att syssla med scenografin. Jag gjorde också snickerijobb på Marsyasteatern i Gamla stan och på Skansenteatern.
   Under årens lopp har mina sceniska uttryck sen istället fått komma fram i körkabaréer, i det lokala Krönikespelet "Anno 1719" och i Norrtälje revygäng. Jag har även under 25 år medverkat som statist och skådespelare i ett sjuttiotal olika TV- och filmproduktioner.